titel 2

Onze tips

Iedereen die regelmatig kookt, heeft zijn eigen tips. Wij ook.

  • Gaatjes in deeg op de bodem en de bodem wordt beter gaar en minder plakkerig.
     
  • Restjes bladerdeeg gebruiken voor hartige kaasstengels of appelflapjes
     
  • Restjes hartige taart deeg vullen met gehakt
     
  • Bij het bakken van taarten met een bladerdeegbodem de eerste 10 minuten de oven niet openen. Er bestaat anders kans dat het deeg inzakt.
     
  • Minder is meer: wees spaarzaam met de hoeveelheid verschillende ingrediŽnten zodat ze alle te proeven zijn. Een taart met 10 verschillende ingrediŽnten klinkt wel indrukwekkend, maar het gaat natuurlijk om de smaak.
     
  • Een tip van 1 van de eerste bezoekers van deze site: sommige taarten met een deegbodem en verse groente erop bv spinazie kunnen wat nattig worden. Als je op de taart bodem een handje couscous doet, wordt dat een mooi en smakelijk laagje dat alle vocht absorbeert. Bedankt Marijke!
     
  • Een ander manier om de bodem ‘droog’ te houden is om de taart eerst kort zonder vulling te bakken. Bekleed daartoe de vorm met het deeg, leg er een laag bakpapier op en vul met gedroogde bonen of een kleinere vorm. Bak 10 minuten op het onderste rooster in de oven. Haal daarna het bakpapier en de bodem/kleinere vorm eruit en vervolg je recept.
     
  • Restjes bladerdeeg worden heerlijke appelflapjes door ze met apel, kaneel suiker en eventueel  rozijntjes te vullen ( erg geliefd bij de kinderen). Met dank aan Danielle Kreb.
[Home] [De bodem] [Recepten] [Van advies] [Het kook winkeltje] [Recept leveren?]

Copyright www.hartigetaart.nl

engelse vlag
Nederlandse vlag1