titel 2

Gesloten Kabeljauw taart

IngrediŽnten
- 450 gr kabeljauw
- brood kruim
- 2 t knoflook
- 1 gr gesnipperde ui
- zout/peper
- bosje verse groene kruiden
- 50 ml bouillon
- 1/2 pakje diepvriesbladerdeeg of 1/2 van het basis recept bladerdeeg

Bereiding:
Deze gesloten taart wordt gemaakt in een ondiepe ovenschaal. Leg de kabeljauw in de overschaal, strooi er wat zout en peper over, leg de het broodkruim er omheen. Fruit de knoflook en de ui en verdeel over de vis. Snij de kruiden fijn en strooi over de schaal. Giet een klein bodempje bouillon in de schaal. Dek de ovenschotel met een lap bladerdeeg en maak in het midden een gaatje. Bestrijk het deeg met een losgeslagen ei of wat melk. 30 minuten in een oven op 200 graden. Serveer met aardappelpuree en worteltjes.

Zalm broccoli taart

IngrediŽnten:
- 1 grote struik broccoli
- gesnippert uitje
- 1 blikje zalm op water
- pakje diepvries hartige taart deeg
- zout en peper
- 3 eieren
- bakje knoflook-kruiden roomkaas

Bereiding:
Spreid de plakjes deeg uit over het aanrecht zodat ze kunnen ontdooien.
Beboter een taartvorm of ovenschaal
Snij de broccoli in roosjes en leg ze ongeveer 5 minuten in water dat tegen de kook aan zit. Laat ze daarna uitlekken.
Kop de eieren los met de kruidenkaas en breng eventueel verder op smaak met zout en peper.
Drappeer de ontdooide plakjes deeg in de taartvorm of overschaal. Laat de plakjes overlappen met ongeveer een kwart centimeter en druk je randjes op elkaar. Prik met een vork gaatjes in de bodem.
Verspreid de roosjes broccoli over de bodem en daarover de stukjes uitgelekte zalm. Giet het ei-kaas mengsel over de taart.

Bak de taart in een voorverwarmde over op 200 graden in 35 minuten gaar.

Preitaart

IngrediŽnten:
- Pakje diepvries bladerdeeg
- Twee grote preien
- 2 theelepels kerriepoeder
- zout en peper
- kl. potje creme fraiche
- 2 eieren
- geraspte oude goudse kaas
- 50 gr magere spekblokjes
- klein blokje boter

Bereiding:
Spreid de plakjes bladerdeeg op de plastic velletjes uit over het aanrecht zodat ze kunnen ontdooien. Beboter een taartvorm of ovenschaal.
Snij ondertussen de prei in dunne plakjes, was de prei en werk de ringetjes prei met de hand uit elkaar. Braad de spekjes aan in een koekepan, voeg de prei toe. Als de prei glazig is twee theelepels kerrie erdoor en zout en peper naar smaak. Haal het mengsel van het vuur.
Klop de creme fraiche los met twee eieren, zout en peper en de geraspte kaas.
Drappeer de plakjes bladerdeeg in de taartvorm of ovenschaal. Laat de plakjes elkaar overlappen met ongeveer een kwart centimenter en duw de randjes in. Prik met een vork gaatjes in de bodem. Stort het preimengsel in de vorm en giet het creme fraiche mengsel er over heen.

Bak de taart in een voorverwarmde oven op 200 graden in 35 minuten gaar.

[Home] [De bodem] [Recepten] [Vegetarisch] [Internationaal] [Bij de borrel] [Overig] [A-F] [G-L] [M-R] [S-Z] [Van advies] [Het kook winkeltje] [Recept leveren?]

Copyright www.hartigetaart.nl

engelse vlag
Nederlandse vlag1