titel 2

Preitaart

IngrediŽnten:
- Pakje diepvries bladerdeeg
- Twee grote preien
- 2 theelepels kerriepoeder
- zout en peper
- kl. potje creme fraiche
- 2 eieren
- geraspte oude goudse kaas
- 50 gr magere spekblokjes
- klein blokje boter

Bereiding:
Spreid de plakjes bladerdeeg op de plastic velletjes uit over het aanrecht zodat ze kunnen ontdooien. Beboter een taartvorm of ovenschaal.
Snij ondertussen de prei in dunne plakjes, was de prei en werk de ringetjes prei met de hand uit elkaar. Braad de spekjes aan in een koekepan, voeg de prei toe. Als de prei glazig is twee theelepels kerrie erdoor en zout en peper naar smaak. Haal het mengsel van het vuur.
Klop de creme fraiche los met twee eieren, zout en peper en de geraspte kaas.
Drappeer de plakjes bladerdeeg in de taartvorm of ovenschaal. Laat de plakjes elkaar overlappen met ongeveer een kwart centimenter en duw de randjes in. Prik met een vork gaatjes in de bodem. Stort het preimengsel in de vorm en giet het creme fraiche mengsel er over heen.

Bak de taart in een voorverwarmde oven op 200 graden in 35 minuten gaar.

[Home] [De bodem] [Recepten] [Vegetarisch] [Internationaal] [Bij de borrel] [Overig] [A-F] [G-L] [M-R] [S-Z] [Van advies] [Het kook winkeltje] [Recept leveren?]

Copyright www.hartigetaart.nl

engelse vlag
Nederlandse vlag1