titel 2

Reizen en eten

Reizen en eten hebben ontegenzeggelijk met elkaar te maken. Genieten van nieuwe smaken en geuren is voor ons een belangrijk deel van vakantie vieren. Weer in ons koude kikkerlandje probeer je de recepten na te maken. Of met de specerijen en kruiden die in de betreffende regionale keuken vaak voorkomen, maak je een eigen recept. Hartige taarten vind je niet overal in de wereld maar hieronder recepten die geinspireerd zijn door vreemde culturen inclusief een korte inleiding.

Boliviaanse vlees/paprika taart

Oorsprong:
Tijdens een reis in Bolivia viel mij op dat er echt enorm veel vlees, inclusief orgaanvlees gegeten wordt. Verder denk ik aan paprika’s en tomaten als ik aan de kleurrijke markten in Bolivia denk.

IngrediŽnten:
- 1 rode, 1 groene en 1 gele paprika
- 200 gram rundergehakt
- 1 spaanse peper zonder zaadjes
- Gemalen koriander
- zout en peper
- 3 eieren
- 100 ml zachte geitenkaas
- 1x basis kwarkdeeg voor de bodem

Bereiding:
Snij de paprikas in grove blokjes. Braad de gehakt aan en kruid het mengsel met koriander, spaanse peper, zout en peper. Voeg de kleingesneden paprika toe en laat het kort mee braden.Bekleed de beboterde taartvorm met het deeg en prik er met een vork gaatjes in. Klop de eieren los met de geitenkaas en eventueel zout en peper. Verdeel de vlees/paprika vulling over de bodem en giet er het kaas/ei mengsel over. Klaar in ongeveer 40 minuten in een oven op 200 graden.

Italiaanse salami taart

Oorsprong:
De geuren in restaurants tijdens en vakanties in Rome en Napels waren de oorzaak van opname van deze Italiaanse taart. Een soort verhoogde pizza zullen we maar zeggen. Ook erg lekker in kleine puntjes met een glas goede wijn, buiten op het terras met wijds uitzicht over..... Genoeg, het recept nu!

IngrediŽnten:
- 250 gr champignons
- 1 ui
- 1 teentjes knoflook
- zout en peper
- 1 tl oregano
- olijfolie
- 250 gr tomaten
- 1 ons salami in plakjes
- 125 gr mozzarella
- 30 gr gorganzola
- 60 ml slagroom
- 1 x basis kwarkdeeg

Bereiding:
Champignons schoonmaken en in plakjes snijden. Ui en knoflook snipperen. In wat olijfolie de champignons bakken. Als het vocht verdwenen is ui en knoflook toevoegen tot ze glazig zijn. Mengsel op smaak brengen met zout, peper en oregano. Vervolgens lauw laten worden. Halveer de plakjes salami, was de tomaten en snijd ze in dunne plakjes. Ook de mozarella in dunne plakken snijden. Kaas door slagroom roeren en dat weer door het champignon mengsel roeren. Beboterde bakvorm bekleden met het deeg, met een opstaande rand van zo’n 3 cm. Gaatjes in de bodem prikken met een vork. Champignon mengsel in de vorm gieten. Plakjes tomaat, salami en mozarella erover verdelen. Bestrooien met flink wat vers gemalen peper en onder in de oven op 225 graden de taart in 30 minuten gaarbakken.

[Home] [De bodem] [Recepten] [Vegetarisch] [Internationaal] [Bij de borrel] [Overig] [A-F] [G-L] [M-R] [S-Z] [Van advies] [Het kook winkeltje] [Recept leveren?]

Copyright www.hartigetaart.nl

engelse vlag
Nederlandse vlag1