titel 2

Groente taart met noten

IngrediŽnten:
- 5 middelgrote worteltjes
- 500 gr courgettes
- 1 rode paprika
- 2 uien
- 2 teentjes knoflook
- 75 gr ongezouten gepelde walnoten
- 100 gr geraspte belegen kaas
- 2 tl tijm
- 1 tl fijngehakte rozemarijn
- zout en peper
- halve citroen
- 300 ml melk
- 3 scharrel eieren
- 1x basisrecept gistdeeg of 5 plakjes kant en klare diepvries hartige taart deeg

Bereiding:
Groente wassen. Wortel schoonschrapen, in plakjes van 1 cm snijden en 5 min in kokend water voorgaren. Courgettes in halve plakjes snijden en paprika in blokjes. Volgens de uien snipperen en knoflook fijn hakken. De ui, knoflook, courgette en paprika kort aanbraden in wat olie. Wortel toevoegen en het mengsel kruiden met tijm, rozemarijn, zout, peper en citroensap. Bebterde bakvorm bekleden met deeg en gaatjes in de bodem prikken. De eieren loskloppen met de melk en het kaas. Kruiden met zout en peper.  Groentemengsel op het deeg, walnoten erover heen en tenslotten overgieten met eimengsel. Taart onder in de over in 35 minuten gaarbakken op 200 graden.

Gesloten Kabeljauw taart

IngrediŽnten
- 450 gr kabeljauw
- brood kruim
- 2 t knoflook
- 1 gr gesnipperde ui
- zout/peper
- bosje verse groene kruiden
- 50 ml bouillon
- 1/2 pakje diepvriesbladerdeeg of 1/2 van het basis recept bladerdeeg

Bereiding:
Deze gesloten taart wordt gemaakt in een ondiepe ovenschaal. Leg de kabeljauw in de overschaal, strooi er wat zout en peper over, leg de het broodkruim er omheen. Fruit de knoflook en de ui en verdeel over de vis. Snij de kruiden fijn en strooi over de schaal. Giet een klein bodempje bouillon in de schaal. Dek de ovenschotel met een lap bladerdeeg en maak in het midden een gaatje. Bestrijk het deeg met een losgeslagen ei of wat melk. 30 minuten in een oven op 200 graden. Serveer met aardappelpuree en worteltjes.

Italiaanse salami taart

IngrediŽnten:
- 250 gr champignons
- 1 ui
- 1 teentjes knoflook
- zout en peper
- 1 tl oregano
- olijfolie
- 250 gr tomaten
- 1 ons salami in plakjes
- 125 gr mozzarella
- 30 gr gorganzola
- 60 ml slagroom
- 1 x basis kwarkdeeg

Bereiding:
Champignons schoonmaken en in plakjes snijden. Ui en knoflook snipperen. In wat olijfolie de champignons bakken. Als het vocht verdwenen is ui en knoflook toevoegen tot ze glazig zijn. Mengsel op smaak brengen met zout, peper en oregano. Vervolgens lauw laten worden. Halveer de plakjes salami, was de tomaten en snijd ze in dunne plakjes. Ook de mozarella in dunne plakken snijden. Kaas door slagroom roeren en dat weer door het champignon mengsel roeren. Beboterde bakvorm bekleden met het deeg, met een opstaande rand van zo’n 3 cm. Gaatjes in de bodem prikken met een vork. Champignon mengsel in de vorm gieten. Plakjes tomaat, salami en mozarella erover verdelen. Bestrooien met flink wat vers gemalen peper en onder in de oven op 225 graden de taart in 30 minuten gaarbakken.

[Home] [De bodem] [Recepten] [Vegetarisch] [Internationaal] [Bij de borrel] [Overig] [A-F] [G-L] [M-R] [S-Z] [Van advies] [Het kook winkeltje] [Recept leveren?]

Copyright www.hartigetaart.nl

engelse vlag
Nederlandse vlag1