titel 2

Boeren Quiche
Een quiche zonder deeg(bodem), laag in koolhydraten! Met dank aan Esterella.

IngrediŽnten (6 porties)
- 5 eieren
- 600 gr prei
- 150 gr spek in blokjes
- 1 gesnipperde ui
- 300 gr creme fraich
- 200 gr geraspte goudse kaas
- olijfolie, zout, peper, nootmuskaat

Bereiding
was de prei en gebruik alleen het witte en malse groene gedeelte, in stukken van 1 tot 2 cm snijden. Bak de spekjes op zacht vuur en hou ze warm.
Fruit op zacht vuur de ui en de prei in 2 el olie. Laat alles 20 min afgedekt stoven, af en toe roeren. Op smaak brengen met peper en zout.
Klop de eieren met de creme fraiche en breng op smaak met zout, peper en nootmuskaat. Kaas spekjes uien en prei (zonder kookvocht) toevoegen en goed mengen. Giet het mengsel in een ingevetten ovenschotel en bak ca 40 min in een voorverwarmde oven op ca 160įc. Lauwwarm opdienen met een lekkere salade
 

Boliviaanse vlees/paprika taart

IngrediŽnten:
- 1 rode, 1 groene en 1 gele paprika
- 200 gram rundergehakt
- 1 spaanse peper zonder zaadjes
- Gemalen koriander
- zout en peper
- 3 eieren
- 100 ml zachte geitenkaas
- 1x basis kwarkdeeg voor de bodem

Bereiding:
Snij de paprikas in grove blokjes. Braad de gehakt aan en kruid het mengsel met koriander, spaanse peper, zout en peper. Voeg de kleingesneden paprika toe en laat het kort mee braden.Bekleed de beboterde taartvorm met het deeg en prik er met een vork gaatjes in. Klop de eieren los met de geitenkaas en eventueel zout en peper. Verdeel de vlees/paprika vulling over de bodem en giet er het kaas/ei mengsel over. Klaar in ongeveer 40 minuten in een oven op 200 graden.

Champignon Roquefort taart

IngrediŽnten:
- 200 gr campignons
- 100 gr roquefort
- 1 grote gesnipperde ui
- tijm
- 3 eieren
- pakje diepvries deeg voor hartige taart

Bereiding:
Fruit de gesnipperde ui en voeg de campignons in plakjes erbij samen met de tijm en zout en peper en laat nog 5 minuten door fruiten. Sla de roquefort los met de eieren en breng verder op smaak met peper en zout. Bekleed de beboterde taartvorm met het deeg en verdeel het champignon mengsel over de bodem. Giet het kaas/ei mengsel er over. Bak op 200 graden in ongeveer 35 minuten gaar.

Tip: Smaakt erg lekker met een peren/walnoten salade!

Couscous taart
De perfecte taart om restjes curry van de vorige dag in te verwerken

IngrediŽnten:
- Restje curry (ongeveer 300gr)
- Gesnipperde ui
- 2 el grof gesneden verse koriander
- 3 el couscous
- 2 eieren
- 3 el yogurt
- 1 keer basis kwartdeeg

Bereiding:
Fruit de ui in een beetje olie. Voeg het restje curry toe en haal de pan van het vuur. Voeg er de koriander en couscous bij. Sla de eieren los met de yogurt. Bekleed de taartvorm met het deeg, bak de lege bodem 10 minuten in een oven op 150 graden. Giet er het curry mengsel in en het eiyogurt mengsel erover. Bak de taart in een voorverwarmde oven op 200 graden in 30 minuten gaar. Laat de taart 5 minuten tot rust komen voor je het gaat aansnijden.

[Home] [De bodem] [Recepten] [Vegetarisch] [Internationaal] [Bij de borrel] [Overig] [A-F] [G-L] [M-R] [S-Z] [Van advies] [Het kook winkeltje] [Recept leveren?]

Copyright www.hartigetaart.nl

engelse vlag
Nederlandse vlag1